Blog: Het begin van Vintage Point!

Gepubliceerd op 26 juni 2019 om 15:18

Welkom allemaal op de blog pagina van Vintage Point. Hier brengen wij elke maand verhaal over bepaalde spullen, stijlen, interieur en nog veel andere leuke onderwerpen. In deze blog gaan we het hebben over het ontstaan van ons bedrijf en waarom we dit idee zijn gaan uitvoeren!

Het begin van Vintage Point
Onze liefde voor rommelmarkten en mooie meubels is al vroeg begonnen. Wij zijn opgegroeid in een creatief gezin in hartje Amsterdam. Met een vader als kunstenaar hebben wij altijd de waarde van spullen, materiaal en authenticiteit meegekregen. In de vakanties, maar soms ook weekendjes heen en weer waren wij als gezin te vinden in ons buitenhuisje in Frankrijk aan de grens van België.

Het bezoeken van oude kerken en kloosters maar ook de typische Franse vlooienmarkten waren een groot onderdeel van onze uitstapjes naar Frankrijk. Je zou zeker kunnen zeggen dat uit deze Franse nostalgie onze liefde voor mooie spullen is ontstaan. Het interieur van ons ouderlijk huis is daarom ook altijd een combinatie van modern, antiek en vintage geweest.

Toen wij beide gingen studeren en ons ouderlijk huis verlieten, hebben wij deze liefde voor mooie spullen en onze verzameldrang meegenomen naar onze nieuwe omgevingen. Tot op de dag van vandaag zijn onze beide interieurs een mengelmoes van verzamelde objecten. Nadat Daniel was afgestudeerd van de hogere hotelschool en Rosa haar studie kunstgeschiedenis aan het afronden was kwam steeds meer het idee opspelen van het opknappen en verkopen van vintage producten voor een eerlijke prijs. Twee jaar geleden is ons concrete idee voor een bedrijfje in meubels en accessoires in leven geroepen. Dit mede door de blijvende enthousiaste reacties van vrienden en kennissen.

Telkens wanneer wij weer een weekend in Frankrijk verbleven en ieder weer met mooie spullen terug kwam, groeide de vraag naar leuke vondsten. Deze verzameldrang bleef ook niet onopgemerkt en steeds vaker kregen wij verzoeken om voor vrienden en familie te kijken naar specifieke spullen die wij dan weer mee terug namen.

Zodoende waren wij steeds meer bezig met leuke spullen uitzoeken en dit zorgde voor een verzameling aan mooie meubels en accessoires. Dit overschot zorgde natuurlijk voor ruimtetekort maar wij hebben het voordeel gehad dat onze vader als kunstenaar in het bezit is van een groot atelier. Hier konden wij gaandeweg allemaal onze spullen opslaan en hadden wij de ruimte voor het opknappen en het maken van foto’s. 


Een ander aspect wat voor ons van belang is geweest bij het idee van Vintage Point, is het kopen en verkopen van tweedehands artikelen en het behalen van milieuwinst. Voor alles wat tweedehands wordt gekocht hoeft niet iets nieuws te worden gemaakt. Zo worden grondstoffen, energie en afval bespaard. Een studentenkamer ingericht met praktisch ikea is zeker niet verkeerd. Maar wat als je nou prachtige gebruikte artikelen voor een zachte prijs kunt kopen die een smaakvolle touch aan je interieur geven. Wij hebben op de vele rommelmarkten kunnen zien dat er zó veel prachtige spullen zijn die hergebruikt kunnen worden.

Met deze liefde voor interieur, esthetiek en het oog op een duurzame wereld hebben wij Vintage Point opgericht. Een samenwerking tussen broer en zus die vintage, antieke, en andere oude accessoires inkopen, opknappen en hopen een nieuw leven te kunnen bieden. Daarbij willen wij laten zien dat een trendy, modebewust interieur niet een vermogen hoeft te kosten.

Wekelijks zullen wij op zoek gaan naar nieuwe meubels- en woonaccessoires. Dit proces zullen wij bijhouden en delen met jullie. Ook zal er een tweewekelijkse blog komen waar leuke tips, tricks en vintage meubel ervaringen worden gedeeld.

Veel plezier op onze webshop!
Rosa & Daniel Dings X X X

Reactie plaatsen

Reacties

Lulu
3 jaar geleden

Wat een leuk artikel zeg! Heel erg interessant!

Els van Baak
2 maanden geleden

Ik lees nu het blog voor het eerst, wat leuk !!!