Blog: Het hergebruik van meubels

Gepubliceerd op 18 maart 2020 om 13:16

Hoi! Leuk dat jullie deze derde blog alweer lezen. In deze blog zal een van onze belangrijkste visies centraal staan; - het  streven naar een meer duurzame wereld door het hergebruiken van spullen. Daarbij zullen we tonen dat het hergebruik van meubels niet alleen goed is voor het milieu, maar ook een hippe interieur revolutie meemaakt.  


Duurzaamheid
Een van de overkoepelende trends voor 2020 is duurzaamheid. Bij het kopen van nieuwe meubels en woonaccessoires houd men steeds meer rekening met hoe ze gemaakt zijn, welke materialen er gebruikt worden en waar ze vandaan komen. Een duurzame manier om je huis in te richten, is het hergebruiken of recyclen van bestaande meubels. Die kosten ons geen aarde, geen nieuwe grondstoffen en hoeven niet ver getransporteerd te worden.

 


Transport
Met Vintage Point willen wij naast een grote liefde voor mooie spullen, ook de mogelijkheid om meubels een tweede leven te geven makkelijker maken. Dit makkelijker maken hebben wij door eigen ervaringen ondervonden, dat het nog best een tijdrovende klus kan zijn om de perfecte hergebruikte meubels te vinden. Er zijn genoeg grote kringlopen en markten waar prachtige meubels en woonaccessoires te vinden zijn, het is wel altijd een kwestie van geluk en toeval om precies dat kastje, tafeltje of krukje te vinden die exact in jouw interieur past. Daarnaast kan dit zoekproces een tijdrovend klusje zijn en dan hebben we het nog niet over het transport voor je meubel regelen en het op een gemiddelde Amsterdamse trap naar boven krijgen.
 
  

Hierdoor groeide ons belang van het “Makkelijk” maken van het kopen van tweedehands meubels. Hierbij willen wij in een grote stad als Amsterdam waar de huizen bij bosjes gebouwd en verbouwd worden, een online shop bieden met een zorgvuldig uitgekozen assortiment. De mooiste parels plukken wij eruit, knappen we op en zetten we op ons platform. Daarnaast willen wij het proces van het meubel in huis krijgen vergemakkelijken door zelf de bestellingen (gratis in Amsterdam) of tegen een kleine vergoeding rond te brengen en vervolgens tot aan in de huiskamer op de plek te zetten. Met deze diensten willen wij het hergebruik niet alleen bevorderen maar ook vergemakkelijken.  
 

 

Unieke producten
Naast het belang van het hergebruik van meubels hebben onze spullen mede door het gebruikte karakter en verleden ook een unieke identiteit. Het zijn objecten die vaak nergens meer te verkrijgen of te koop zijn. Door tweedehands / retro en vintage meubels te kopen kun je op een duurzame maar zeker ook creatieve manier je huis inrichten. We zien ontzettend veel leuke foto’s terug van klanten die in stuk voor stuk stijlvolle interieurs mooie combi’s van nieuw en oud weten te creëren. 
 


Zie hieronder een aantal voorbeelden van onze lieve klanten, die laten zien dat je met tweedehands meubels een hip en stijlvol interieur kan creëren.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.